Tortas su aguonomis

Ingridientai:
300 g miltų,
5 kiaušiniai,
150 g sviesto,
200 g cukraus,
druska,
800 g obuolių,
50 g maltų aguonų,
100 ml raudono vyno,
citrinos sulčių,
2 šaukštai abrikosų džemo,
400 ml greitinės (30% riebumo),
pistacijos,
obuolių ir melisos papuošimui.
Gaminimas
Miltus suberti į dubenį, sudėti sviestą, 80 g cukraus, druskos ir 2 trynius. Užmaišyti tešlą ir 30 min. įdėti į
šaldytuvą. Obuolius nulupti, supjaustyti ketvertukais ir išvalyti sėklytes.
Iškočioti 2/3 tešlos ir iškloti ja tortinės formos dugną. Iš likusios tešlos suvolioti ritinėlį (maždaug 4 cm
aukščio) ir prilipdyti jį prie iškloto formoje pagrindo. Ant tešlos sudėti obuolius.

Aguonas sumaišyti su vynu ir citrinos sultimis. Atskirti paskutinio kiaušinio trynį, sutrinti su 2 šaukštais cukraus ir sudėti į aguonų masę. Visus baltymus išplakti su likusiu cukrumi ir taip pat sumaištyje su aguonomis. Mase ištepti obuolius ir kepti 50 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Torto kraštus aptepti džemu, o viršų - plakta grietinėle. Pabarstyti pistacijomis, papuošti obuolių griežinėliais ir pistacijomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!