Tortas "Fedora"

Ingridientai:
I etapui:
5 baltymai,
250g. cukraus,
300g. migdolų arba kokosų drožlių.

II etapui:
200g. sviesto,
100g. margarino,
3 tryniai,
1/2 stiklinės vandens,
stiklinė cukraus,
50g. juodojo šokolado,
2 šaukštai kakavos

III etapui:
300g. migdolų,
1/2 stiklinės pieno,
nepilna stiklinė cukraus.

IV etapui:
1,5 plytelės juodojo šokolado,
truputį pieno.
Gaminimas
I etapas:
Baltymus standžiai išplakti su cukrumi, suberti išlukštentus ir sumaltus migdolus ar kokosų drožles. Išmaišyti ir supilti į didelę tortinę.

II etapas:
Sviestą ir margariną ištrinti su tryniais. Iš vandens, cukraus, šokolado ir kakavos išvirti sirupą, ataušinti, palaipsniui pilti į sviesto masę ir maišyti. Galima įpilti truputį spirito arba citrinų sulčių. Šią masę uždėti ant pirmojo sluoksnio į tortinę ir atšaldyti.

III etapas:
Migdolus nuplikyti verdančiu vandeniu, išlukštenti ir sumalti. Užvirinti pieną su cukrumi, juo užpilti migdolus, ataušinti ir pilti ant šokolado masės.

IV etapas:
Šokoladą ištirpinti piene ir užpilti ant torto. Atšaldyti, papuošti migdolais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!