Tikras jautienos žlėgtainis


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.250g svogūnų,
2.4 žlegtainiai po 150g,
3.1/2 šaukštelio pipirų,
druskos,
4.2 šaukštai sviesto.
Gaminimas:
Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedeliais ir kepti su 2 šaukšteliais aliejaus, kol gražiai pagels. Iškepusius sukrėsti į lėkštę. Žlegtainius kepti keptuvėje likusiame karštame aliejuje 2 minutes dažnai apverčiant. Kai žlėgtainiai gražiai apskrus, sumažinti ugnį. Iškeptus žlėgtainius pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Ant kepsnių uždėti po gabalą sviesto ir sudėti į pašildytas lėkštes. Pakepintus svogūnus sukrėsti į keptuvėje likusius riebalus ir truputį pakaitinti. Gerai išmaišyti, pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Po šaukštą keptų svogūnų įdėti į kiekvieną lėkštę prie mėsos.
Svogūnus kepti apie 6 minutes.
P.S. Mėsą aptepti aliejumi, pabarstyti pipirais ir vieną dvi dienas palaikyti šaldytuve - žlėgtainiai bus dar skanesni. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!