Šviesi kvietinė duona

Ingridientai:
500 g kvietinių miltų (nr. 550);
42 g kubelis mielių;
300 ml pieno;
1 arb. š. cukraus;
1 arb. š. druskos;
40 g margarino;
Riebalų skardai patepti.
Gaminimas
Miltus sumaišyti su mielėmis, supilti drungną pieną, suberti cukrų, druską, margariną ir viską sudėti į dubenėlį. Elektriniu maišikliu sukti apie 3-5 min., kol tešla pasidarys elastinga. Tešlą laikyti šiltoje vietoje, kad dvigubai padidėtų jos tūris. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą dar kartą išminkyti ir suformuoti kepaliuką. Jį dėti ant riebalais išteptos skardos ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepti 40-50 min.

Pastaba: pagal šį receptą galima iškepti daugelio rūšių duonos, reikia tik įdėti atitinkamų ingredientų, pvz. 3 valg. š. šviežiai sukapotų petražolių ir pan.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

[email protected] 2010-09-02 05:22:52
tikrai skani

olegas 2010-09-02 05:12:51
labai skani duona,gal daugiau i pyraga skonis panasus.As dar pridejau saulegrazu ir kedro riesutu saujele.Savikaina nedidele,toki garduma uz tokius pinigus parduotuvej nenusipirksi

edvardas 2010-04-12 01:50:53
labai SKANI DUONA :)