ŠVENTINIS ŠOKOLADINIS TORTAS

Ingridientai:
Šokoladiniam biskvitui:
6 kiaušiniai,
150 g miltų,
100 g cukraus pudros,
20 g kakavos,
120 g šokolado,
60 ml sviesto,
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Paprastam biskvitui:
5 kiaušiniai,
100 g miltų,
100 g cukraus.

Šokoladiniam kremui:
300 g sviesto,
200 g šokolado,
100 g pudros,
400 g 35% grietinėlės,
romo esencijos.

Grietininiam kremui:
1,2 l grietinės,
100 g cukraus,
40 g želatinos,
romo esencijos.

Šokoladinei glazūrai:
200 g šokolado,
200 g sviesto,

vaisių tortui papuošti.

Gaminimas
Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su tirpintu šokoladu ir sviestu. Grietinę išplakame ir sumaišome su tirpinta želatina. Viskąą sluoksniais dedame įį formąą ir paliekame nakččiai. Iššverdame glazūūąrą: šąąąąąšokoladą ir sviestąš šildome vandens vonelėjūe. Kitą dieną tortą padengšiame glazūra ir puošiame vaisiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!