Švelnus varškės pyragas su rasa (Ramunės)

Ingridientai:
Tešla:
60 g sviesto, 80 g cukraus,
120 g miltų, žiupsnelis druskos,
Varškės sluoksnis, 600 g varškės,
3 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus,
1 pakelis vanilinio pudingo (40 g),
100 ml aliejaus, 2 stiklinės pieno,
vanilinio cukraus.

Baltymų sluoksnis
3 baltymai, 1/2 stiklinės cukraus,
1 valgomasis šaukštas krakmolo.
Gaminimas
Paruošti maždaug 25 х 25 cm formą. Būtinai iškloti popieriumi arba folija. Persijoti miltus sumaišyti su cukrumi. Šaltą sviestą sutarkuoti į miltus ir pirštais sutrupinti. Trupinius išberti į formą, prispausti. Lengvai apkepti maždaug 15 minučių – kol pagels.

Varškės sluoksniui tiesiog suplakti visus komponentus. Masė bus labai skysta, taip turi būti. Varškės masę išpilti ant apkepto sluoksnio ir kepti 30 min 180 °C. Tuo metu išplakti baltymus ir išdėlioti ant varškės sluoksnio. Kepti dar 15 min. toje pačioje temperatūroje. Išjungti orkaitę ir palikti joje pyragą dar 8-10 minučių. Išimti iš orkaitės. Kol pyragas aušta, ant jo paviršiaus pasirodys auksiniai karameliniai lašeliai – rasa. Supjaustyti gabaliukais ir išimti iš formos

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!