Švelnus migdolinis keksas su šokoladiniu glajumi

Ingridientai:
300g kiaušinių
300g sviesto
300gcukraus
300g miltų
1 vanilinės ankštis
1 žiupsnelis druskos
1 flakonas kartaus migdolų aliejaus
125g maltų migdolų
sviesto formai ištepti
džiuvesėliai formai apibarstyti
200g švelniai kartaus šokolado
25g kokosų aliejaus
40g supjaustytų lapeliais migdolų
Gaminimas
Iš pradžių pasverkite kiaušinius, kad galėtumėte tikslai apskaičiuoti reikalingą sviesto, cukraus ir miltų kiekį. Vanilinės ankštį perpjauti per griovelį išilgai, išgramdyti vidinę dalį ir sumaišyti su cukrumi.
Iki baltų putų ištrinti sviestą, pamažu pakaitomis sudedant cukrų su vaniliniu cukrumi ir kiaušinius. Tešlą arimatizuoti migdolų aliejumi, pasūdyti ir maišyti, kol pasidarys baltos putos. Miltus sumaišyti su migdolais, o po to - su tešla. Stačiakampę formą ištepti riebalais ir pabarstyti džiuvesėėliais. Į formą pridėėti tešlos ir išlyginti jos paviršių. Iš anksto įkaitintoje orkaiėtėje iki 180 C, formą su tešla padėti ant apatinės lentynėlės ir kepti 70 min. Keksą truputi atvėsinti formoje, tada, apvertus formą, jį išimti ir galutinai atvėsinti, padėjus ant virtuvinių grotelių.
Sutrupinti šokoladą ir kartu su kokosiniu aliejumi ištirpinti, indą įstačius į karštą vandenį. jį truputi atvesinti ir ištepti keksą, išlyginant paviršių. Prieš sukietėjant glajui, kekso paviršių apibarstyti migdoliniais lapeliais.
(Algirdas)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!