Spagečiai su mėsos padažu

Ingridientai:
6-8 porcijos:
500g. maltos jautienos,
90ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus,
1 susmulkintas svogūnas,
2 stiebeliai smulkiai supjaustytų salierų,
2 smulkiai supjaustytos morkos,
1 skiltelė smulkinto česnako,
1 šakelė šviežio rozmarino,
2 valgomieji šaukštai šviežiai kapotų petražolių,
druska ir šviežiai grūsti juodieji pipirai,
125ml sauso raudonojo vyno,
3 dideli prinokę pomidorai, odelę
nulupti, išimti sėkleles ir stambiai supjaustyti,
250-500ml jautienos sultinio(išvirto arba pagaminto iš sultinio kubelio),
500g spagečių.
Gaminimas
Į didelę keptuvę įpilkite aliejaus ir ant didelės ugnies apkepinkite jautienos faršą, kepkite apie 5 minutes. Sudėkite svogūnus, salierus, morką, česnaką, rozmariną, vieną valgomąjį šaukštą petražolių ir kepkite 5 minutes.

Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite vyną ir leiskite jam išgaruoti. Įmaišykite pomidorus ir kaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies mažiausiai 2 valandas. Kai masė pradeda tirštėti ir lipti prie puodo dugno, supilkite sultinį. Išimkite rozmariną.

Baigiant ruošti padažą, išvirkite spagečius dideliame kiekyje pasūdyto vandens, kad jie liktų apykiečiai, virkite apie 12 minučių. Spagečius nukoškite ir apipilkite mėsos padažu. Patiekite į stalą pagardinę likusiomis petražolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!