Šokoladinis varškės kremas su amareto likeriu

Ingridientai:
150 g grūstų migdolinių sausainių,
75 g smulkiai sukapotų migdolų,
125 g ištirpinto sviesto.

Įdaras:
250 g minkšto varškės kremo,
200 g cukraus,
2 šaukštai kukurūzų miltų,
3 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros,
1 šaukštelis vanilės esencijos,
200 g pusiau saldaus (juodojo) šokolado traškučių.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais 25 cm skersmens atidaromą formą.

Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite migdolinių sausainių trupinius, migdolus ir sviestą. Apibarstykite jais formos dugną ir šonus. Kepkite 8-10 minučių, kol lengvai aprus. Atvėsinkite skardoje ant grotelių.

Įdaras: Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite varškės kremą, cukrų ir kukurūzų miltus iki vientisos masės. Po vieną sudėkite kiaušinius, kaskart suplakdami. Sumažinę plakiklio greitį, įplakite amareto likerio ir vanilės esencijos. Įmaišykite šokoladinius traškučius. Užpilkite įdaro ant paskrudintų trupinių ir riešutų. Kepkite, kol iškeps, apie 1 valandą. Atvėsinkite kepinį skardoje ant grotelių. Palaikykite šaldytuve 6 valandas. Atleiskite ir nuimkite formos šonus ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!