Šokoladinis pyragas su grietinėle

Ingridientai:
200 g sviesto arba margarino,
5 kiaušinių tryniai,
200 g cukraus,
200 g miltų,
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių,
100 g maltų riešutų,
šaukštelis cinamono,
125 ml pieno,
150 g juodojo šokolado.

Papuošti:
200 g šviežios grietinėlės,
kupinas šaukštas cukraus pudros,
persikų skiltelių (šviežių arba konservuotų),
skysto medaus.
Gaminimas
Riebalus supjaustyti gabaliukais ir išsukti iki purumo. Supilti kiaušinių trynius, suberti cukrų ir gerai išplakti. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, riešutais ir cinamonu. Kartu su kapotu šokoladu suberti į trynių masę, supilti pieną ir gerai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Grietinėlę atšaldyti, išplakti su cukraus pudra ir storu sluoksniu aptepti pyragą. Persikų skilteles pamirkyti meduje, sudėti viena ant kitos ir papuošti kepinį.

Pastabos:
Kad gerai išsiplaktų,grietinėlę reikia imti 35 proc. riebumo.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Eva. 2009-03-13 01:43:32
Nerealus pyragas gavosi, tik as dar dejau kakavos ir nedejau riesutu, nes ne megeja. ;D
Bet tikrai siulau pasigaminti. ;>