Šokoladinis keksas

Ingridientai:

100 g šokolado,
500 ml stiklinės miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
1/2 šaukštelio sodos,
100 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
2 dideli kiaušiniai,
šaukštelis vanilės,
250 g grietinės,
šokolado drožlių.

Gaminimas:

Miltus sumaišome su druska, soda ir kepimo milteliais. Išsukame sviestą su cukrumi. Po vieną į sviestą su cukrumi dėdame kiaušinius ir toliau viską sukame iki vientisos masės, paskui beriame vanilę, miltus ir grietinę. Kai produktus išsuksime iki vientisos masės sudedame stambiai tarkuotą šokoladą ir lengvai išmaišome. Kekso formą ištepame sviestu, pabarstome miltais, dedame tešlą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje 45-50 minučių.


Saknaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

atara 2011-12-30 11:30:18
O tai kiek cukraus reikia det?

ggg 2010-06-19 21:16:46
labai skanu truksta foto

Grybudainos 2010-05-30 06:20:05
Aciu! Nuostabus desertas. Net nepavadinciau jo keksu, nes tai tikras purus, orinis sokoladinis pyragas. Kepiau ne mazose formelese, bet dideleje pailgoje kekso formoje ir, manau, kad taip daug geriau, nes mazos porcijos tiesiog istirptu burnoje :) O dar su salta grietinele...mmm... Dekoju uz fantastiska recepta. Tikrai dar ne karta ruosiu si skanesta.