Slyvų tortas su vynu ir brendžiu

Ingridientai:
250 g džiovintų slyvų be kauliukų;
125 ml raudonojo vyno;
60 ml brendžio;
125 g lydyto sviesto;
Cukraus;
Žiupsnelis druskos;
Žiupsnelis cinamono miltelių;
2 kiaušiniai;
125 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų formai ištepti.
Gaminimas
Džiovintas slyvas supjaustyti mažais kubeliais, užpilti vynu bei brendžio ir keletui valandų palikti. Išmirkytas slyvas sudėti ant sietelio ir palikti, kad nuvarvėtų skystis. Riebalais ištepti 18-20 cm skersmens torto formą. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.

Lydytą sviestą su cukrumi, druska ir cinamono milteliais išsukti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į sviesto ir kiaušinių masę. Mediniu šaukštu įmaišyti išmirkytas slyvas. Masę dėti į riebalais išteptą formą. Kepti 50-55 min. Patiekti su ledais, pyragą apibarsčius cukraus pudra ir papuošus mėtų šakele.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!