Sicilietiškas Rikotos sūrio pyragas

Ingridientai:
900 g. rikotos (ricotta) sūrio,
2/3 stiklinės cukraus,
1/3 stiklinės miltų,
6 kiaušiniai,
1/4 arbat. š. malto cinamono,
2 arbat. š. šviežiai nutarkuotos apelsino žievelės,
2 arbat. š. vanilės ekstrakto,
1/8 arbat. š. druskos.
Gaminimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių C. Orkaitės groteles pastatykite į vidurį. 25 cm formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Iškratykite miltų perteklių.

2. Sukrėskite rikotos sūrį į gilų indą ir gumine mentele maišykite iki vientisos masės. Maišydami dalimis supilkite cukrų bei miltus. Po vieną įmuškite kiaušinius. Sudėkite vanilę, cinamoną, apelsino žievelę ir druską. Supilkite gautą masę į kepimo formą.

3. Kepkite orkaitės centre maždaug 1 val. 30 min., kol gaminys įgaus šviesiai auksinę spalvą. Įsitikinkite ar pyragas iškepęs įsmeigdami peilį į pyrago vidurį. Jei ištraukus peilį jo ašmenys švarūs ir sausi, vadinasi iškepė. Padėkite pyragą ant šilto paviršiaus, kad nusigulėtų ir lėtai atvėstų.

Pastabos:
Prie šio pyrago tinka įvairūs desertiniai padažai bei uogų užpilai. Kalbant apie ingredientus, cinamonas ir apelsino žievelės dažnai keičiamos amaretu (amaretto). Jo į pyragą pilama 3 arbatiniai šaukšteliai. Taip pat neretai apelsino žievelės keičiamos citrinos žievelėmis arba dedama abiejų, gaunamas vis kitas subtilus skonis. Kiaušinių kiekį galima sumažinti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!