Senelių tortas


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.1,5 l stambiai sutarkuotos ruginės duonos,
2.5 kiaušiniai,
3.0,5 l grietinės,
l šaukštas želatinos,
4.1 pakelis vanilinio cukraus,
5.0,5 stiklinės džiovintų obuolių,
6.2 šaukštai razinų,
7.2 šaukštai cukatų,
8.3 šaukstai cukraus,
9.0,5 stiklinės riešutų.
Gaminimas:
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir sumaišyti su tarkuota duona. Masę sudėti į paruoštą tortinę formą ir kepti 20 minučių. Iškeptą formoje ataušinti. Grietinėlę užvirinti, sudėti išsuktus su cukrumi kiaušinių trynius, pakaitinti, sudėti vanilinį cukrų, smulkiai pjaustytus džiovintus obuolius, razinas, cukatus, išbrinkintą želatiną, viską išsukti, ataušinti, užpilti ant iškeptos duonos masės ir pastatyti vėsioje vietoje, kad sustingtų. Viršų pabarstyti sukapotais riešutais arba apibarstyti iš kiaušinių baltymų virtomis ir pasaldintomis putomis bei juodos duonos trupiniais. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!