SAUSAINIAI "BUIVOLO AKIS"

Ingridientai:
500 g miltų
250 g margarino
3/4 stiklinės cukraus
3 šaukštai tirštos grietinės
2 šaukštai kepimo miltelių
4 tryniai, vanilinio cukraus
agrastų arba slyvų uogienės (arba keptų obuolių)
džiovintų vaisių
2 šaukštai kakavos
šaukštelis sodos

Gaminimas
Miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, ištrinti su margarinu, berti cukrų, grietinę, trynius, vanilinį cukrų. Tešlą išminkyti, padalyti į dvi dalis, į vieną suberti sodą ir kakavą. Į riebalais pateptą skardą sudėti šviežią tešlą, patepti uogiene arba keptais obuoliais. Tamsią tešlą padalyti į 24 arba 32 dalis, daryti rutuliukus. Į kiekvieną rutuliuką įdėti razinų, riešutų arba pakepintąą apelsino žievelęę. Taip įįdarytus rutuliukus sudėti ant uogienės. Kepti 50 min. 180-200 laipsnių temperatūūroje. Išškepus supjaustyti gabaliukais. Sausainius galima apipilti ššokolkadiniu glajumi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!