Rytų fryzų pyragas su sviestu

Ingridientai:
Tešlai:

30 g mielių;
250 ml drungno pieno;
500 g miltų;
Žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
3 valg. š. cukraus;
1 arb. š. trintos citrinos žievelės;
5 valg. š. sviesto;
Riebalų skardai ištepti.

Įdarui:

150 g sviesto;
100 g cukraus;
1 arb. š. cinamono miltelių;
100 g plokštelėmis pjaustytų migdolų.
Gaminimas
Mieles ištirpinti drungname piene ir kartu su cukrumi, miltais, druska, kiaušiniu, trinta citrinos žievele bei sviestu suminkyti į vientisą tešlą. Ją uždengti ir 1 val. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Paskui iškočioti ir dėti ant riebalais išteptos skardos. Tešlą subadyti šakute ir dar palaikyti 30 min., kad pakiltų.

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Sviestą įdarui išsukti su cinamonu bei cukrumi ir paskirstyti ant tešlos. Pabarstyti migdolų plokštelėmis. Pyragą kepti orkaitėje 30 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!