Rudens mišrainė konservavimui


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
2 kg pomidorų
2 kg paprikos
1 kg svogūnų
1 kg morkų
1stilinė aliejaus
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto (arba nubrauktas šaukštas citrinos rūgšties)
druskos pagal skonį (apie 4 nubrauktus šaukštus)
Gaminimas:
Pomidorus nuplauname, blanširuojame (įdedame kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to į šaltą vandenį, pakartojame tai 2 kartus), nulupame odelę, stambiai supjaustome. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuojame. Į puodą supilame aliejų, cukrų, actą, druską.Užvirus sudedame morkas, po 15 min., dedame papriką, dar po 15 min. – svogūnus. Verdame 15 min., dedame paruoštus pomidorus ir vėl šiek tiek paverdame. Ši mišrainė tinka prie visų mėsos, paukštienos patiekalų, labai skanu su kiaušiniene. Puikiai išsilaiko uždaryta stiklainiuose.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!