Rizotas su upėtakiu ir imbieru

Ingridientai:
4 porcijoms:

90 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
250 g nedideliais kubeliais supjaustytos upėtakio filė;
1 smulkiai supjaustytas laiškinis svogūnas;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso balto vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
1 arb. š. ką tik sumalto imbiero;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 45 ml aliejaus. Sudėkite upėtakio gabalėlius ir pakepinkite 3-4 min. Nukelkite nuo ugnies, upėtakio gabalėlius sudėkite į atskirą indą, taip pat supilkite ir aliejų, kuriame kepė.

Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite susmulkintą laiškinį svogūnėlį ir pakepinkite, kol suminkštės (apie 3 min.). Sudėkite ryžius ir pakepinkite apie 2 min. Supilkite vyną ir leiskite išgaruoti (2-3 min.). Maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį- po ½ stiklinės (125 ml), kol ryžiai suminkštės (15-18 min.). Įmaišykite imbierą, sudėkite druską bei pipirus. Įdėkite upėtakio gabalėlius kartu su aliejumi, kuriame jie kepė ir gerai sumaišykite. Patiekalą sudėkite į serviravimo indą ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!