Rizotas su pievagrybiais ir čiobreliais

Ingridientai:
4 porcijoms:

2 valg. š. sviesto;
1 supjaustytas plonais griežinėliais nedidelis svogūnas;
1 smulkiai sukapota česnako skiltelė;
350 g rizoto ryžių;
350 g jaunų pievagrybių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
2 valg. š. susmulkintų čiobrelių.
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 1 šaukštą sviesto. Sudėkite svogūnus bei česnaką ir pakepinkite, kol svogūnai pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite pievagrybius ir pakepinkite, kol šiek tiek suminkštės (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Įmaišykite likusį sviestą bei parmezaną. Pagardinkite druska bei pipirais. Sudėkite čiobrelius ir viską gerai sumaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 1 min. Patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!