Rizotas su kumpiu ir cukinija

Ingridientai:
4 porcijoms:

60 g sviesto;
1 smulkiai sukapotas laiškinis svogūnėlis;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
300 g plonais griežinėliais supjaustytų cukinijų;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
125 g gabalėliais supjaustyto kumpio;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
2 valg. š. susmulkintų petražolių.
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite laiškinius svogūnėlius ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitinkite, kol susigers. Įmaišykite cukinijas, pagardinkite druska bei pipirais. Dalimis, po ½ stiklinės pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Sudėkite kumpį ir viską gerai sumaišykite. Įmaišykite parmezaną ir petražoles. Patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!