Rizotas su krevetėmis ir apelsino žievele

Ingridientai:
4 porcijoms:

36 didelės šviežios krevetės;
90 g sviesto;
1 smulkiai sukapotas nedidelis svogūnas;
350 g rizotas ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Ką tik sutarkuota 1 apelsino žievelė;
125 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
2 kiaušinių tryniai;
125 ml pieno.
Gaminimas
Krevetes virkite garais virti skirtame puode, kol suminkštės (3-5 min.). Nukelkite nuo ugnies ir pastatykite į šiltą orkaitę.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 4 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitinkite, kol susigers. Įmaišykite apelsino žievelę. Dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Įmaišykite likusį sviestą bei pusę parmezano. Pagardinkite druska bei pipirais.

Nedideliame dubenėlyje suplakite kiaušinių trynius su pienu. Supilkite šį mišinį į rizotą ir gerai sumaišykite. Pastoviai maišant, kepinkite 2 minutes. Įmaišykite likusį parmezaną. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 1 min. Krevetes sudėkite ant rizoto viršaus. Patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!