Riešutinis tortas su likeriu

Ingridientai:
Riešutų tešlai:

4 kiaušinių baltymai,
125 g cukraus,
100 g maltų lazdyno riešutų,
20 g krakmolo.

Biskvito tešlai:

3 kiaušiniai,
75 g cukraus pudros,
50 g miltų,
50 g krakmolo,
žiupsnis kepimo miltelių,
½ citrinos žievelės arba citrinų esencijos.

Kremui:

250 g sviesto,
250 g cukraus pudros,
1 kiaušinio trynys,
4 valg. šaukšt. vyšnių likerio.

Puošimui:

4 valg. šaukšt. vyšnių likerio,
125 g paskrudintų kapotų lazdyno riešutų,
100 g cukraus pudros.
Gaminimas
Riešutų biskvitui baltymus išplakite iki standumo. Plakdami suberkite pusę cukraus. Likusią cukraus dalį sumaišykite su riešutais bei krakmolu ir suberkite į baltymų putas. Tortinę išklokite folija arba sviestiniu popieriumi. Riešutų tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su lygiu plačiu antgaliu. Pusę tešlos apskritimais išspauskite į formą. Kepkite 20 min. Ant apatinės lentynos 150 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-I padala).

Iškepusį biskvitą atsargiai išimkite. Tokiu pat būdu iškepkite antrąjį riešutų tešlos lakštą. Biskvitui atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išsukite iki purumo su 3 valg. šaukštais vandens ir 65 g cukraus pudros.Baltymus išplakite su su likusia cukraus pudra iki standumo ir sukrėskite ant trynių masės. Ant jos persijokite miltų, krakmolo ir kepimo miltelių mišinį. Sudėkite citrinos žievelių arba įpilkite citrinų esencijos.

Viską atsargiai išmaišykite. Iš tešlos vieną po kito iškepkite du biskvitus. Tortinę, prieš pildami tešlą, išklokite sviestiniu popieriumi. Kepkite 20 min. ant apatinės lentynos 175 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II padala). Biskvitus ataušinkite. Kremui nešaltą, kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo po šaukštą berdami cukraus pudrą. Įdėkite kiaušinio trynį, supilkite vyšnių likerį. Pirmąjį riešutų biskvitą aptepkite kremu ir uždėkite ant jo paprastą biskvitą.

Jį apšlakstykite vyšnių likeriu ir užtepkite kremu. Uždėkite antrąjį riešutų biskvitą. Jį taip pat aptepkite kremu ir uždenkite antruoju paprastu biskvitu. Visą tortą aptepkite kremu. Viršų pabarstykite cukraus pudra (per sietelį) ir skrudintais riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!