Riestainėliai su romu

Ingridientai:
50 riestainėlių

300 g miltų
100 g miltinio cukraus
1 kiaušinio trynys
žiūpsnelis druskos
1 šaukštas romo
200 g sviesto
miltų tešlai kočioti

Glajus

1 kiaušinio trynys
1 šaukštas romo
150 g miltinio cukraus
Gaminimas
Ant medinės lentelės išberti persijotus miltus ir miltinį cukrų. Viduryje padaryti duobutę ir įmušti kiaušinį, įberti druskos, supilti romą. Sudėti kapotą sviestą ir greitai išminkyti tešlą. Tešlą pridengti drobiniu rakšluoščiu ir laikyti šaltoje vietoje.
Perminkyti tešlą, suvolioti ploną volelį, supjaustyti gabaliukais ir suformuoti riestainėlius. Riestainius sudėti ant riebalais išteptos skardos ir kepti 10 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškepęę riestainiai turi būūti šviesus. Atsargiai peiliu nuimti kepinius nuo įskardos.
Cukrų, bąąaltymus ir romą išštrinti iki vientisos masės. Teptuku ašptepti kiekvieną riestainį cukraus glajumi. Laukti kol glajus visiškai sustigs. (Raminta)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!