Pyragas su vyšniomis

Ingridientai:
6 porcijos

300 g miltų,
200 g sviesto,
375 g miltinio cukraus,
1 kg šviežių arba
3 indeliai (po 750 ml) konservuotų vyšnių,
300 g grietinės,
5 šaukšati pieno,
50 g miltinio cukraus,
5 kiaušiniai,
6 šaukštai citrinų sulčių,
75 g maltų lazdynų riešutų,
riebalų skardai patepti.
Gaminimas
Iš miltų, vieno kiaušinio trynio, tarkuoto sviesto ir 100 g miltinio cukraus užminkome tešlą. Suvyniojame į plėvelę ir laikome šaltai 30 minučių. Tešlą įdedame į riebalais pateptą skardą taip, kad krašteliai išsikištų aukštai virš skardos. Keliose vietose subadome tešlą šakute, pridengiame pergamentiniu popieriumi ir kepame apie 200 laipsnių karštumo orkaitėje 15 minučių.

Vyšnias nuplauname, išimame kauliukus (jei vartojame koservuotas vyšnias-nuvarviname) ir sudedame ant tešlos. Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 175 laipnių. Sumaišome grietinę, pieną, cukrų, 3 kiaušinių trynius, likusį kiaušinį ir citrinų sultis. Šią masę gražiai uždedame ant uogų. Kepame 40 minučių. Baltymus plakame, kol susidaro standžios putos. Pamažu įmaišome 275 g miltinio cukraus, vėliau-riešutus. Paruoštą masę gražiai uždedame ant kepinio ir trumpam (iki 5 min.) pašauname į orkaitę.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!