PYRAGAS SU ROŽIŲ VANDENIU

Ingridientai:
30cl pieno 5 šaukštai konjako
250g cukraus 5 šaukštai rožių vandens
100g sviesto 100g razinų
400g maltų aguonų 125g varškės
1 šaukštelis malto cinamono 5 šaukštai aliejaus
1 kiaušinis 1 šaukštas vanilininio cukraus
2šaukštai grietinėlės arba 1 žiup
Gaminimas
Puode užvirinkite pieną (5 šaukštus pasilikite) su 150g cukraus ir sviestu; nukelkite nuo ugnies. Suberkite aguonas, cinamoną, razinas, įmuškite kiaušinį, įpilkite grietinėlę arba kondensuotą pieną, konjaką ir rožių vandenį. Viską gerai išmaišykite ir palikite ataušti.
Tešlos paruošimas: dubenyje sumaišykite varškę, 5 šaukštus pieno, aliejų, 75g cukraus, vanilinį cukrų ir druską. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais, pusęę įįmaiššykite įį vaęęęršškę. Po tįįįįįįįįįįįįo įmašišykite kitąą pusę irąąąąąąąąąąąąąąąąą štešlšą išminkykitše. ččččč53;Išūžžžžžžž tešlos padarykite rššššššššššššššššššššššššššitinį, 1/5 tešlos atidėkite, likusią padalykite į keturis vienodus gabalus. Kiekvieną gabalą iškočiokite iki išardomos torto formos dydžio (28cm skersmens). Pirmąjį tešlos lakštą dė&ųų#279;kite ant sviestu pateptos formėėėėėėėėos dugno. Antrąjį lakštą susukite į ritinėlį ir padėkite palei formos kontūrą, kad išeitų 2cm aukščio kraštas. Ant tešlos užtepkite 1/3 aguonų priedo, uždėkite trečiąjį tešlos lakštą, ant jo vėl užtepkite 1/3 priedo ir uždenkite paskutiniuoju tešlos lakštu.Priedo likutį užtepkite ant viršaus. Iškočiokite likusį tešlos gabaliuką ir supjaustykite juostelėmis. Išdėliokite jas kryžmai ant viršaus. Tešlą aptepkite trupučiu pieno. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 175-200C (th.5-6), ir kepkite 50-55 minutes.
Cukraus glajaus paruošimas: ištirpinkite likusius 25g cukraus šaukšte vandens ir aptepkite ką tik iš orkaitės išimtą pyragą

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!