Pyragas su pomidorais (Jūratės)

Ingridientai:
10 porcijų.
Tešlai:
500g miltų,
42g šviežių mielių,
1/4 litro pieno,
cukraus, druskos,
5v.š. alyvų aliejaus,
2 kiaušiniai.

Aptepimui:
1kg nesultingų pomidorų,
200g kumpio riekelių,
kelios skiltelės česnakų,
bazilikų, druskos,
pipirų, 100g tarkuoto sūrio,
100g sviesto.
Gaminimas
Mieles išmaišyti su žiupsneliu cukraus, po to sumaišyti su 1/8 litro šilto pieno, įberti šiek tiek miltų, išmaišyti. Padarytą tešlos raugą apibarstyti trupučiu miltų, uždengti ir palikti 30min pakilti. Po to supilti likusį pieną, alyvų aliejų, įberti druskos ir įmušti kiaušinius. Gerai išminkyti, kad tešla taptų vientisa. Uždengti rakšluostėliu ir palikti 45min dar pakilti. Per tą laiką pomidorus supjaustyti griežinėliais. Kumpio riekutes supjaustyti smulkiau. Susmulkinti česnakus, bazilikų lapelius. Darkart išminkyti pakilusią tešlą, plonai iškočioti ir iškloti kepimo formą, prie sienelių prispaudžiant kraštus. Pomidorų griežinėlius ir kumpio gabalėlius išdėstyti, kad vieno kraštas dengtų kito kraštą. Apibarstyti druska, pipirais, tarkuotu sūriu ir smulkiais sviesto gabalėliais. Mielinį pyragą dėti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepti apie 20-30min. Iškepusį apibarstyti šviežiais žalumynais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!