Pyragaičiai su avietėmis ir šampano kremu

Ingridientai:
8 pyragėlių:

250 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
135 ml pieno;
250 ml grietinėlės;
100 g cukraus;
2 vanilės lazdelės;
3 tryniai;
40 g krakmolo;
400 g aviečių;
125 g grietinės;
60 g cukraus pudros;
50 ml sauso šampano;
40 ml brendžio;
80 g plaktos grietinėlės;
5 valg. š. trintų aviečių tyrės arba aviečių uogienės;
Cukraus pudros pabarstymui.
Gaminimas
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Iškočioti labai plonai, sudėti ant skardos ir subadyti šakute. Kepti iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-30 min., kol tešla parusvės.

Avietes nuplauti ir nusausinti. 125 ml pieno užvirinti su grietinėle, cukrumi bei išgrandytomis vanilės lazdelių šerdimis. Trynius išplakti su krakmolu bei 10 ml pieno. Šį mišinį įmaišyti į pieną su vanile. Viską 5 min. virti ant mažos ugnies.

Tešlą supjaustyti į dvidešimt keturis 5 cm ilgio ir 5 cm pločio kvadratus. Ant 16 kvadratų užtepti atvėsusį kremą ir sudėti avietes (dalį jų palikti papuošimui). Du kvadratus su įdaru sudėti vieną ant kito, o ant jų- kvadrato be įdaro. Pyragėlių viršų puošti dalimi likusių aviečių.

Grietinę išmaišyti su cukraus pudra bei šampanu, įpilti brendžio ir sudėti plaktą grietinėlę. Ant kiekvienos desertinės lėkštės apskritimu pilti šampano kremą, uždėti truputį aviečių tyrės ir papuošti uogomis. Į apskritimo vidurį dėti po pyragaitį. Pabarstyti cukraus pudra ir iškart patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!