Pyragaičiai " Spanguolėlė"

Ingridientai:
Tešlai:
5 šaukštai miltų,
1 šaukštas cukraus pudros,
50 g sviesto,
1 kiaušinis,
druska.
Spanguolių drebučiams:
1 stiklinė spanguolių,
1,5 stiklinės vandens,
2 šaukštai cukraus,
1 šaukštelis želatinos.
Kremui:
esencija,
citrinos rūgštis,
šaukštas sviesto,
1 šaukštelis cukraus.
Gaminimas
Kepami sausainiai. Sviestas, cukraus pudra, druska ištrinami. Sudedama kiaušinis, miltai. Tešla iškočiojama 4 mm storio lakštu, formele išspaudžiami sausainiai. Patepama kiaušiniu. Kepama 220 laipsniu temperatūroje 10-15 min.

Iš dalies uogų išspaudžiamos sultys, o luobelės paverdamos vandenyje 10 min. Į nukoštą nuovirą supilamos sultys, ištirpinta želatina, cukrus. Į formelę dedamos kelios spanguolės ir užpilamos spanguoliu sirupu.

Išėmus iš formelės drebučiai dedami ant trapaus sausainio. Iš svieto, paskaninto cukrumi, citrinos rūgštimi bei esencija paruošiamas kremas. Per celofano maišelį pyragaičiai puošiami sviestinio kremo "lapeliais".

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!