Profitroliai su ananasų įdarų

Ingridientai:
Tešlai:
100 g sviesto,
150 g miltų,
4 kiaušiniai,
250 ml vandens,
druskos.

Įdarui:
ananasas,
pakelis vanilinio cukraus,
600 ml grietinėlės,
80 g cukraus,
4 šaukštai kokosų drožlių,
2 pakeliai grietinėlės tirštiklio.

Papuošti:
2 šaukštai miltinio cukraus.
Gaminimas
1. Vandenį pasūdome, įdedame į jį sviestą ir užverdame. Nukaičiame, suberiame miltus ir sukame į vieną pusę, kol tešla sulimpa ir pradeda gražiai atsiskirti nuo kraštų. Po vieną įmušame kiaušinius.
2. Tešlą sudedame į konditerinį maišelį. Į skardelę, išklotą pergamentiniu popieriumi, išspaudžiame maždaug 10 cm ilgio juosteles.
3. Kepame 200° C karštumo orkaitėje 20 minučių. Pyragėlius perpjauname išilgai per pusę. Ataušiname.
4. Kokosų drožles paskrudiname keptuvėje be riebalų. Ananasą nulupame, minkštimą supjaustome mažais kubeliais. Grietinėlę išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tirštikliu.
5. Grietinėlės kremą dedame ant apatinės pyragėlių dalies. Ant viršaus uždedame ananasų kubelius. Ant jų užbarstome kokosų drožlių. Užvožiame viršutine pusele.
6. Prieš tiekdami apibarstome miltiniu cukrumi.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 1 val. Pyragėlyje: apie 350 kcal (12 pyragėlių)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!