Plikytas pyragas

Ingridientai:
1 kg miltų,
l/2 stiklinės pieno,
30—40 g mielių,
50 g riebalų,
100 g cukraus,
1 kiaušinis,
juodgrūdžių,
10 g druskos.
Gaminimas
Pusė miltų užplikoma verdančiu pienu ir gerai išplakama, kad nebūtų gumulėlių. Kai tešla praaušta iki 35°C, sudedamos su dalimi cukraus išleistos mielės, išmaišoma, užbarstoma miltais ir, šiltai uždengus, paliekama, kad pakiltų. Toliau daroma kaip ruošiant pagerintą pyragą. Plikytas pyragas kepamas 10 min ilgiau, tai yra ne mažiau kaip 60—65 min. Šis pyragas būna drėgnesnis negu neplikytas ir ne taip greit žiedėja.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Vida 2011-03-16 16:25:41
gal paaiskintumet kaip p u s e kilogramo miltu uzplikyti puse stiklines pieno ir dar isplakti iki vientisos mases ???