Paprasto paruošimo omletas

Ingridientai:
6 kiaušiniai,
40 g sviesto arba aliejaus,
maltų pipirų,
druskos.

Gaminimas
Kiaušinius išplakame dubenėlyje kartu su pipirais ir druska. Sviestą arba aliejų pašildome keptuvėje, supilame į išplaktus kiaušinius ir dar paplakame. Į įkaitintą keptuvę (išpylę riebalus keptuvės neplauname) supilame kiaušinius, 3-4 min. laikome ant stiprios ugnies, kol omleto apačia apkepa. Kad omletas gražiai iškeptų, keptuvę nuolat pakratome arba omleto viršų atsargiai pamaišome šakute, nepaliesdami apačios. Kai omleto kraštai apkepa, o vidurys susitraukia, omletą plačiu peiliu arba mentele sulenkiame per pusę ir dedame į pakaitintą lėkštę. Tiekiame su daržovių salotomis, padažais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!