Paprasčiausias sluoksniuotos tešlos paplotis

Ingridientai:
500 g miltų,
0,5 šaukštelio druskos,
250 ml (stiklinės) vandens,
550 g sviesto.
Gaminimas
Miltus persijoti ir išmaišyti su druska, ant jų supjaustyti 50 g sviesto ir viską sutrinti į trupinius. Pamažu supilti vandenį ir užminkyti tešlą. Jos rutulį apsukti plėvele ir valandai dėti į šaldytuvą.

Likusį šaltą sviestą iš dviejų pusių apdengti plėvele ir iš jo iškočioti 20x15 cm stačiakampį. Iš atšaldytos tešlos ant miltuoto stalo iškočioti dvigubai didesnį stačiakampį nei sviesto. Ant tešlos stačiakampio krašto uždėti sviestą, užkloti likusia tešla ir iškočioti dvigubai didesnį stačiakampį. Jį sulankstyti į tris dalis ir iškočioti, vėl sulankstyti į tris dalis ir dėti į šaldytuvą 15 min. Atšaldytą tešlą iškočioti aprašytu būdu du kartus.

Tešlą vėl perkočioti ir dėti į šaldytuvą. Kai atšals, kloti į skardą ir kepti iki 220-240°C įkaitintoje orkaitėje 15-25 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!