Orkaitėje kepti įdaryti baklažanai

Ingridientai:
5-6 baklažanai;
200 g pievagrybių;
4 pomidorai;
1 svogūnas;
1 paprika;
1 morka;
1 kietai virtas kiaušinis;
200 g tarkuoto fermentinio sūrio;
1 petražolių šaknis;
6 valg. š. aliejaus;
4 skiltelės česnako;
Truputis petražolių arba krapų;
Druskos ir pipirų.
Gaminimas
Įdarui morką, papriką, petražolių šaknį supjaustome mažais kubeliais. Pakepame griežinėliais supjaustytus svogūnus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Paruoštas daržoves sumaišome, sudedame į puodą, įpilame truputį vandens, įdedame sugrūsto česnako ir užverdame. Tada į šį troškinį sudedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius, įberiame druskos ir pipirų. Baklažanus supjaustome 4-5 cm pločio griežinėliais, išimame jų vidų ir pabarstome druska. Po 15 min. baklažanų griežinėlius nuplauname ir nusausiname. Baklažanus įdarome paruoštu troškiniu, ant viršaus uždedame virto kiaušinio griežinėlius ir pabarstome tarkuotu sūriu. Baklažanus sudedame į skardą, įpilame sultinio arba vandens ir kepame orkaitėje. Patiekiame su grietine arba su grietinės ir pomidorų padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!