Niurnbergietiškas Kalėdų pyragas su medumi

Ingridientai:
70 g margarino;
250 g medaus;
200 g cukraus;
125 ml tamsaus alaus;
1 kiaušinis;
¼ arb. š. malto kardamono;
¼ arb. š. maltų gvazdikėlių;
1 nubrauktas arb. š. cinamono;
2 valg. š. romo;
Trinta citrinos žievelė;
3 lašai karčiųjų migdolų aliejaus;
500 g kvietinių miltų;
1 pak. kepimo miltelių;
125 g cukraus pudros.
Gaminimas
Margariną ištirpinti dideliame puode ir sumaišyti su alumi, medumi bei cukrumi. Viską ant nedidelės ugnies maišyti, kol susidarys vientisa masė. Ją kiek ataušinti, įmušti kiaušini, sudėti prieskonius, įlašinti romo ir karčiųjų miglų aliejaus, sudėti trintą citrinos žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą įmaišyti į paruoštą masę.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Ant jo iš tešlos iškočioti 1 cm storio lakštą, jei reikia, gražiai apipjaustyti kraštus. Kepti orkaitėje apie 20-25 min. Kol pyragas kepa, galima paruošti cukrinį glajų: cukraus pudrą persijoti ir greitai išmaišyti su 3 valg. š. karšto vandens. Glajų galima nudažyti maistiniais dažais.

Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir iš karto aptepti glajumi. Supjaustyti gabalėliais ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!