Nicos salotos I

Ingridientai:
4 porcijoms:

4 kiaušiniai
4 supjaustytos kubeliais baltos duonos riekės
250 g perpjautų pusiau šparaginių pupelių
250 g pomidorų riekelėmis
2 nusausintų susmulkintų ančiuvių filė
1 pagalėliais supjaustytas raudonasis pipiras
1 valg. š. nusausintų sūdytų kaparėlių
50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
1 susmulkintas laiškinis svogūnas
125 g konservuoto nusausinto tuno
1 valg. š. baltojo vyno acto
60 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus
1 susmulkinta česnako skiltelė
1 valg. š. susmulkinto peletrūno
1 valg. š. susmulkintų petražolių
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai
8 dideli salotų lapai
Gaminimas
Įkaitinkite iki 180°C laipsnių orkaitę. Išvirkite kiaušinius (8 min. nuo vandens užvirimo), išvirusius palaikykite šaltame vandenyje, nulupkite ir supjaustykite kiekvieną į keturias dalis. Į kepimo skardą suberkite duonos kubelius ir pakepinkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Leiskite atvėsti. Pasūdytame vandenyje išvirkite šparagines pupeles (5-7min.). Išgriebkite ir leiskite atvėsti.

Į didelį dubenį dėkite pomidorus, ančiuvius, pipirus, pupeles, kaparėlius, alyvuoges, svogūnų laiškus ir tuną. Nedideliame dubenėlyje šakute išsukite aliejų su actu, česnakais, peletrūnu, petražolėmis, druska ir pipirais. Gautu užpilu apšlakstykite salotas ir atsargiai sumaišykite. Gilų indą išklokite salotų lapeliais, ant jų dėkite salotas. Viršų papuoškite kiaušiniais, duonos skrebučiais ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!