Miestiečių tortas

Ingridientai:
Tešlai:
250 g cukraus pudros,
100 g margarino,
3 kiaušiniai,
1/2 stiklinės pieno,
35 g kakavos,
250 g miltų,
1 pakelis kepimo miltelių,
1 pakelis vanilinio cukraus.

Kremui:
0,5 l grietinės,
2 citrinos,
2 pakeliai braškių želė.

Papuošimui:
100 g sutarkuoto šokolado,
3 didelės braškės.
Gaminimas
Margariną ištirpiname su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, įmušame trynius ir nuolat maišydami po truputį pilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei kakava. Tuomet supilame pieną ir iki standžių putų suplaktus baltymus. Tešlą sukrečiame į sviestu pateptą tortinę ir kepame 170-200° C temperatūroje. Ataušinę padalijame į 3 lakštus. Kremui grietinę suplakame iki standžios masės. Nutarkuojame citrinų žievelęę, išspaudžžiame vienos citrinos sultis ir įįmaiššomęęe įį grietinę. &į#381;elė išštirpiname ąkašrštame vandenyje. Pradėž;jusią stingti želėė šššššššsupilame į grietinę ir gerai sumaišome. Kremu pertepame lakštus, aptepame viršųų ir šonus. Puošiame tarkuotu šokoladu ir pusiau pėerpjautomis braškėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!