Mėsos apkepas


Ingridientai:
Kiauliena: 0.8-1 kg
Svogūnai: 2-3 vnt
Česnakai: 6 skiltelės
Obuoliai: 3-4 vnt
Morkos: 2 vnt
Fermentinis sūris: 150 g
Majonezas: 100 g
Prieskoniai
Pipirai
Druska
Gaminimas:

Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišyti. Dėti į kepimo formos dugną ir lygiai paskleisti. Ant viršaus sluoksniais dėti smulkiai supjaustytus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytus česnakus, stambiai sutarkuotus obuolius, stambiai sutarkuotas morkas, tarkuotą sūrį. Viršų aptepti majonezu ir dėti iki 200º C įkaitintą orkaitę. Kepti 1 val., orkaitę išjungti ir apkepą palikti orkaitėje dar 15 min.
P. S. aromatas namie buvo fantastiškas... :rolleyes: Ir išvis gavosi labai labai skanu... :ax: Mėsą (naudojau sprandinę) pagardinau Viduržemio jūros prieskonių mišiniu bei adžika... Jeigu matysis, kad apkepo viršus stipriai ruduoja - galima uždengti folija...

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!