Merlangai su svogūnais


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
2 merlangų (apie 800 g)
2 vidutinio dydžio svogūnų
2-4 skiltelių česnako
80 ml sauso baltojo vyno
šaukštelio cukraus
3 šaukštų alyvų aliejaus
citrinos sulčių
druskos, pipirų
Gaminimas:

Žuvis nuplauti, nusausinti ir įpjauti šonuose. Pasūdyti, pabarstyti pipirais ir apšlakstyti citrinos sultimis.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinti kapotą česnaką, griežinėliais supjaustytą svogūną ir paruoštas žuvis.

Žuvis perdėti į kepimo indą, apdėti kepintais svogūnais bei česnakais ir kepti iki 2000 C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.

Vyną užvirinti su druska, pipirais ir cukrumi. Virti 5-7 min. Juo užpilti žuvis ir dar kelias minutes orkaitėje pakepti.

Šaltinis : iki.lt
Tinka vartoti su:

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!