Meduolis su lazdynų riešutais

Ingridientai:
500 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
2 šaukšteliai meduolių prieskonių,
šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės,
500 g natūralaus medaus,
250 g cukraus,
150 ml vandens,
200 g sviesto,
4 kiaušiniai,
100 g lazdynų riešutų,
riebalų (formai patepti)

Papuošti:
2 kiaušinių baltymai,
100 g cukraus pudros,
žiupsnelis druskos.
Gaminimas
Išsijotus miltus dubenyje sumaišyti su kepimo milteliais, meduolių prieskoniais ir tarkuota apelsino žievele. Inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, pašildyti medų. Suberti cukrų ir maišant kaitinti tol, kol masė įgaus rudą atspalvį. Supilti verdantį vandenį, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir maišyti, kol riebalai išsilydys. Palikti atvėsti.

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti iki standžių putų. Į atvėsusį medų supilti kiaušinių trynius ir riešutus. Maišant po šaukštą suberti miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Kai masė pasidarys vienalytė, sukrėsti baltymus ir atsargiai išmaišyti. Tešlą supilti į riebalais pateptą kepimo formą. Kepti iki 180-200°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Kiaušinių baltymus su cukraus pudra ir druska išplakti iki standžių putų. Baltymų mase patepti meduolį, kišti į iki 160-180°C įkaitintą orkaitę ir palaikyti apie 5 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!