Medumi teptas viščiukas su ožkos sūriu

Ingridientai:
4 porcijoms:

4 vištienos krūtinėlės filė be odelės;
100 g minkšto ožkos sūrio;
4 šviežio čiobrelio šakelės;
1 arb. š. susmulkintų šviežių čiobrelių;
2 valg. š. skysto medaus;
Druska ir juodieji pipirai;
½ arb. š. maltos paprikos (ir dar žiupsnelis papuošimui);
2 storai supjaustyti geltoni ankštiniai pipirai;
2 storai supjaustyti raudoni ankštiniai pipirai;
1 storai supjaustytas raudonasis svogūnas;
2 valg. š. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas
Įkaitinkite grilį arba orkaitę. Aštriu peiliu perpjaukite vištienos krūtinėlę išilgai, kad mėsa išsiskleistų. Į vidų įdėkite ožkos sūrio, vieną čiobrelio šakelę, vėl suskleiskite ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais.

Krūtinėlę dėkite į kepimo skardą, aptepkite medumi, pasūdykite druska, pabarstykite pipirais ir paprika. Kepkite 7-8 min. iš vienos pusės, kol gražiai apskrus, tuomet apverskite ir kepkite dar tiek pat. Išimkite medinius smeigtukus.

Svogūnus ir ankštinius pipirus apvoliokite aliejuje ir 3-4 min. pakepkite keptuvėje, kol gražiai pagels. Pabarstykite susmulkintais čiobreliais, sudėkite į lėkštes, ant viršaus dėkite vištieną ir pabarstykite paprika.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!