Lęšių salotos

Ingridientai:
300 g lęšių,
1 daržovių rinkinio pakelis sriubai,
300 g mažų bulvių, 300 g morkų,
2 svogūnai,
svogūno laiškų su šakniavaisiais,
bazilikas,
3 šaukštai vyno (raudonojo) acto,
1 šaukštelis aštriųjų garstyčių,
maltų raudonųjų aštriųjų pipirų,
8 šaukštai alyvuogių aliejaus,
5 riekutės baltos duonos,
druskos.
Gaminimas
Lęšius pamerkti nakčiai. Kitą dieną virti kartu su daržovėmis apie 30-45 minutes. Nukošti. Bulves išvirti neluptas. Po to nulupti ir supjaustyti kubeliais. Svogūną nulupti ir supjaustyti riekutėmis, pakepinti. Nuplauti ir supjaustyti šakniavaisius. Nulupti ir kuo smulkiau supjaustyti svogūnų laiškus. Viską sudėti į dubenį su lęšiais. Actą, garstyčias, druską ir pipirus gerai išmaišyti. Palengva pilant augalinį aliejų, suplakti visus komponentus. Padažas turi būti grietinės tirštumo. Nuplauti baziliko lapelius, supjaustyti juos plonomis juostelėmis ir sudėti į padažą. Salotas aplieti paruoštu padažu, išmaišyti ir pusvalandžiui palikti. Pabarstyti žaluma. Jei reikia, įberti druskos ir pipirų.

Lęšiai sugeria daug padažo, gali nutikti taip, jog jo reikės pagaminti papildomai. Duoną supjaustyti kubeliais ir pakepti aliejuje. Skrebučius sudėti į salotas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!