Lazdyno riešutų ir migdolų tortas

Ingridientai:
Tešlai:

500 g rupių kvietinių miltų;
½ arb. š. kepimo miltelių;
2 kiaušiniai;
Žiupsnelis druskos;
150 g medaus;
1 citrinos sultys;
150 g sviesto arba margarino;
4 valg. š. pieno.

Įdarui:

500 g maltų lazdyno riešutų;
400 g maltų migdolų;
4 valg. š. sviesto arba margarino;
200 ml grietinėlės;
200 g medaus;
6 valg. š. romo;
2 arb. š. maltos vanilės;
100-250 ml pieno.

Aptepimui:

200 g šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“).
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant lentos. Viduryje padaryti įdubimą. Į jį įmušti kiaušinius, sudėti medų, įberti druskos ir supilti citrinos sultis. Sviestą arba margariną supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti kauburėlio pakraščiuose. Pradedant nuo kraštų, viską suminkyti į vientisą tešlą. Jei reikia, galima įpilti truputį pieno.

Tešlą padalyti į tris lygias dalis ir kiekvieną jų iškočioti ant kepimo popieriumi iškloto torto formos dugno (28 cm skersmens). Tešlos paviršių subadyti šakute. Kiekvieną lakštą kepti 15-20 min.

Lazdyno riešutus ir migdolus paskrudinti įkaitintame svieste arba margarine, tada sumaišyti su grietinėle, medumi, romu bei vanile. Pieno pilti tiek, kad masę būtų galima tepti. Kiekvieną iškeptą lakštą aptepti 1/3 kremo ir sudėti vieną ant kito. Šokoladinį glajų ištirpinti karšto vandens vonelėje ir aptepti tortą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!