Laužiukai

Ingridientai:
Tešlai:
300g miltų,
50g sviesto arba aliejaus,
50g cukraus,
šaukštelis kėlimo miltelių ir pieno.

Aguonų tyrei:
200g aguonų,
150g cukraus,
1 stiklinė pieno,
vanilinio cukraus.
Gaminimas
Iš visų tešlai skirtų produktų su pienu užminkoma tešla tokio kietumo kaip skryliukams. Iškočiojamas 2 mm storio lakštas, ratuku supjaustoma 1—1,5cm pločio 12—15cm ilgio juostelėmis, sudedama į pamiltuotą skardą ir iškepama.

Tyrei aguonos išbrinkinamos, nupylus vandenį, du kartus sumalamos mėsmale, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir įpilama tiek pieno, kad būtų tirštoka aguonų košė. Si sukrečiama 1 stiklinį dubenį, prismaigstoma laužiukų ir nedelsiant, kad šie nesutižtų, patiekiama.

Pastabos:
Seniau aukštaitės šį valgį gamindavo kūčioms.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!