Kumpio (dešros) ir makaronų apkepas


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
250 g. kumpio ar dešros,
4 šaukštai sviesto,
2 svogūnai,
2 šaukštai pomidorų tyrės,
1 šaukštelis aštraus padažo,
2 stiklinės sultinio,
2 kiaušiniai,
250 g. makaronų,
vandens,
druskos,
100 g. sūrio.
Gaminimas:
Kumpį ar dešrą supjaustyti mažais kubeliais. 2 šaukštuose sviesto ištroškinti kapotus svogūnus, kol pasidarys skaidrūs. Paskui į troškinį sudėti pomidorų tyrę ar aštrų padažą, supilti šaltą sultinį, išplaktus kiaušinius, pridėti prieskonių ir išmaišyti. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išėmus palaikyti, kad nuvarvėtų ir susluoksniuoti formoje su kumpiu ar dešra. Kiekvieną sluoksnį ir visą apkepą apipilti skysčiu su kiaušiniais. Viršų apibarstyti tarkuotu sūriu ir apdėlioti sviesto gabalėliais. Kepti 160 - 180 ° C temperatūroje, kol paviršiuje susidarys gelsvai ruda plutelė.

Prie šio apkepo tinka troškintos arba žalios daržovės.
Tinka vartoti su:  Prie šio apkepo tinka troškintos arba žalios daržovės. 

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!