Krevetės su tirštu pomidorų padažu

Ingridientai:
3 porcijoms:

400 g šviežių vidutinio dydžio krevečių;
2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
1 sutraiškyta česnako skiltelė;
½ arb. š. džiovintų čili pipirų;
3 susmulkinti pomidorai;
4 aliejuje konservuoti saulėje džiovinti pomidorai;
2 arb. š. raudonojo vyno acto;
6 juodosios alyvuogės be kauliukų;
2 valg. š. susmulkinto šviežio baziliko;
Druska ir juodieji pipirai.
Gaminimas
Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus. Alyvuoges supjaustykite į keturias dalis. Išlukštenkite ir išvalykite krevetes. Nuplaukite ir nusausinkite.

Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir apie 1 min., kol paskleis kvapą, pakepinkite česnaką su čili pipirais. Tuomet sudėkite krevetes ir ant vidutinio karštumo ugnies, palaipsniui didindami temperatūrą, kepkite 3 min., kol krevetės visiškai suminkštės ir taps rausvos.

Įmaišykite į keptuvę šviežius bei džiovintus pomidorus, patroškinkite 1 min. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir įpilkite vyno acto, suberkite alyvuoges, baziliką, pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!