Kiniškas jautienos kepsnys


Patiekalo šalis: Kinija
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
jautienos filė, 3 apelsinai, 2 aitrieji pipirai, imberio šaknys, arachisų aliejus, sojų padažas, 2 morkos, ryžių, cukrus, druska, 1 šaukštas krakmolo, svogūnų laiškai.
Gaminimas:
Jautienos filė supjaustyti juostelėmis ir apipilti išspaustomis apelsinų sultimis. Taip ją palaikyti pusvalandį. Morkas supjaustyti ilgais plonais šiaudeliais, nuluptą imberio šaknį - smulkiais kubeliais, pipirą - šiaudeliais. Nuo mėsos nupilti apelsinų sultis, ant jos suberti imbierą, užpilti sojos padažo, suberti krakmolą. Į keptuvę įpilti arachisų aliejaus, sudėti mėsą, morkas, truputį pjaustyto pipiro, supilti sultis, kuriose mirko mėsa. Į kitą keptuvę įpilti arachisų aliejaus, sudėti ir apkepti iš apelsino žievelių padarytus nedidelius rutuliukus, įberti valgomąjį šaukštą cukraus ir įpilti truputį vandens. Pakepinti. Svogūnų laiškus susmulkinti ir sudėti į karštą mėsą, uždengti ją dangčiu.
Tinka vartoti su: Į lėkštę suberti ryžius. Lėkštės viduryje sudėti mėsą. Patiekalą puošti likusiais aitraisiais pipirais bei apkeptomis apelsinų žievelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!