KIAULIENOS ESKALOPAS SU VOVERAIČIŲ PADAŽU

Ingridientai:
600 g kiaulienos nugarinės,
12 gabalėlių rūkyto kumpio,
1 šaukštas miltų,
3 šaukštai aliejaus.
Marinatui:
1 šaukštas susmulkinto rozmarino,
1 šaukštas susmulkinto šalavijaus,
1 skiltelė kepto česnako,
5 šaukštai aliejaus.
Padažui:
200 g voveraičių,
80 g svogūnų,
100 g sviesto,
400 ml grietinės (36 % riebumo),
5 šaukštai raudonojo vyno,
1 šaukštas rozmarino lapelių,
druskos, pipirų.
Gaminimas
Paruošti marinatą: visus ingridientus sudėti į vieną indą ir išmaišyti.
Šoninę įdėti į marinatą 2 valandom.
Paruošti padažą: voveraites nuplikyti pasūdytu vandenių. Keptuvėje įkaitinti sviestą ir jame pakepinti voveraites, susmulkintąą svogūnąą, rozmariąną. Po to supilti grietinęę ir vąyną, pasįįįkaninti druska ir piąąąpirais. Virti ant silpnos ugnies, kol padažžas sutiršštės.
Mėsą iššimtižž šiš marinašššto ir supjaustyti skersai raumenųų, lengvai pamušti ir kiekvieną gabalėėlį apvynioti plonu kumpio gabalėų;ėlių. Tada ėvėl pamušti. Eskalopus ėėapvolioti miltuose ir pakepti aliejuje. Po to sudėti į kepimo skardą ir 7 min. kepti orkaitėje įkaitintoje iki 200o C. Iškeptus eskalopus patiekti užpiltus padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!