Kiauliena su kedrų riešutais, petražolėmis ir citrina

Ingridientai:
500g. Kiaulienos filė,
ryšelis petražolių,
25 g. Kedrų riešutų,
pusės citrinos tarkuotos žievelės,
vienos citrinos sultys,
šaukštas medaus, miltų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Gaminimas
Kiaulieną supjaustome 2 cm storio gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį apvoliojame miltuose. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir kepame kiaulieną iš abiejų pusių, kol ji gražiai parunda. Išimame iš keptuvės ir laikome šiltai. Petražoles stambiai supjaustome.

Į keptuvę įpilame dar vieną šaukštą aliejaus ir kepiname riešutus, kol jie švelniai parusvėja. Suberiame citrinos žievelę, supilame sultis, sudedame medų. Kepame maišydami, kol išeina padažas. Kiaulieną vėl įdedame į keptuvę ir apibarstome petražolėmis. Kepiname vartydami apie 3 minutes, kol kiauliena prisigeria skysčio.

Pastabos:
Puikus garnyras prie šio patiekalo būtų makaronai su sviestu ir traškios žalios salotos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!