Kežas su aguonomis

Ingridientai:
400 g varškės,
l/2 stiklinės grietinės,
1/2 stiklinės aguonų,
druskos
Gaminimas
Aguonos nuplaunamos, nuplikomos verdančiu vandeniu ir palaikomos, kad išbrinktų. Išbrinkusios aguonos nusausinamos ir sumalamos mėsmale arba sutrinamos grūstuvėje. Varškė dedama į molinį dubenį ir mediniu šaukštu gerai išsukama. Tada sukrečiamos aguonos, supilama grietinė, pasūdoma, išmaišoma, sudedama į pusdubenį ir patiekiama su ragaišiu ar pyragu.

Pastabos:
Jeigu į kežą vietoj aguonų dedama smulkiai pjaustytų mėtų lapelių arba kmynų, tai prie jo duodama virtų ar keptų bulvių. Tai Žemaičių valgis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!