KEPTOS KRIAUŠĖS SU IMBIERU

Ingridientai:
4 didelės kriaušės,
300 ml (1 ir 1/4 stiklinės) grietinėlės,
55 g (1/4 stiklinės) cukraus pudros,
2,5 ml(1/2 šaukštelio) vanilės esencijos,
1/4 šaukštelio malto cinamono,
žiupsnelis šviežiai sutarkuoto muskato,
1 šaukštelis šviežiai tarkuotos imbiero šaknies.
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 190 C temperatūros. Kepimo formą ištepame sviestu. Kriaušes nulupame, perpjauname pusiau ir išimame sėklalizdžius. Perpjauta puse dedame į kepimo formą. Grietinėlę, cukrų, vanilės esenciją, cinamoną, muskatą, imbierą išmaišome ir užpilame ant kriaušių. Kepame 30-35 min. kartais palaistydami, kol kriaušės suminkštės ir pagels, o kremas sutirštės. Prieš patiekdami šiek tiek atvėsiname.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!